Vaskekugle

100 pct. økologisk vaskekugle til 1000 tøjvask

Rent tøjvask med vaskekuglen

 

VASKEKUGLE TIL 1000 TØJVASK

Keramiske krystaller i Vaskekuglen vasker tøjet rent. Dufter godt og er fri for kemikalier, vaskepulver, fosfat – som belaster naturen og uden vaskeaktive kemiske stoffer.

Da Vaskekuglen erstatter vaskepulveret sparer man samtidig penge. Men Vaskekuglen sparer også strøm, fordi dens vaskeevne allerede virker ved lave temperaturer. Således sparer Vaskekuglen i løbet af 3 år, beregnet ud fra 1 vask pr. dag, ca. 7000,- kr. på omkostninger til el og vaskepulver.

Da vaskekuglen ikke anvender kemi, sidder der heller ingen allergiudløsende rester tilbage i tøjet – en drøm for alle allergikere.

Vaskekuglen er et resultat af den nyeste biodynamiskeforskning – nogen siger, det er et kvantespring. Det er næsten ikke til at tro på: Man tager en bold, der er fyldt med keramiske kugler og vasker med den sit vasketøj.                        

Mikroorganismerne (se forklaringen i det følgende) ændrer vandets sammensætning, skåner farverne i vasketøjet og gør det behagelig blødt. Du skal ikke længere købe og slæbe vaskepulver hjem, eller tørre spildt vaskepulver op – det er en helt ren omgang.

Men først og fremmest ren for naturen.

Ingen kemi, ingen fosfat. Vaskekuglen bruger overhovedet ikke Tenside. Hvis hver dansker vaskede 80% af sit vasketøj med Vaskekuglen, så havde renseværkerne mærkbart mindre spildevand at tage sig af, og vort vandmiljø ville være renere.

Vaskekuglen har så mange fordele, at det næsten ikke er til at tro. Ja, måske er det et lille mirakel, men et forklarligt et af slagsen. RENT UDEN VASKEPULVER!

VI ANBEFALER:

– Ved hvidvask puttes to spiseskefulde bagepulver med ind i trumlen med vaskekuglen; der dels gør det hvide tøj ekstra hvidt, men det tager også kalken fra din maskine og du er fri for at bruge eddike eller ligende.

– For at bibeholde virkningen skal du lægge Vaskekuglen en time i solen hver måned. Derved kan mikroorganismerne i keramikkuglerne regenerere. Venligst opbevar Vaskekuglen tørt.

 

DET KAN DU FORVENTE:

– Erstatter vaskepulver

– Helt ufarlig for børn

– Antibakteriel

– Fosfatfri

– Fri for kemi. Ideel til allergikere

– Særlig velegnet til kulørtvask

– Fjerner effektivt og holdbart svedlugt

– Den vasker alt “normalt” snavset tøj rent, altså ca. 90% af dit vasketøj.

– Den skåner din kulørtvask.

– Du behøver kun at vaske din hvidvask med vaskemiddel hver tredie gang.

– Den belaster ikke miljøet.

– Du kan tilføre et duftmiddel eller en spsk. vaskemiddel til din vask.

– Du kan til enhver tid forbehandle stærkt tilsmudset tøj.

– Den vasker ikke renere end kemiske vaskemidler.

– Den dufter ikke af skyllemiddel.

– Den indeholder ingen blegemiddel.

– Den fjerner ikke vanskelige pletter fuldstændigt.

Bestil din vaskekugle her …

 

HVORDAN BRUGER MAN VASKEKUGLEN?

Når du bruger Vaskekuglen bruger du ingen vaskemidler. Du sorterer blot den hvide og kulørte vask hver for sig og lægger Vaskekuglen sammen med vasketøjet ind i midten af tromlen. Vaskekuglen beskytter vasketøjets farver imod at falme, ved det at den ikke bruger klor, og tekstilerne forbliver smidige.

Ved een vask om dagen (3 kg) vedbliver Vaskekuglen med at være virksom i 3 år. Ved større mængder bør man benytte 2 Vaskekuglen.

For at bibeholde virkningen skal du lægge Vaskekuglen en time i solen hver måned. Derved kan mikroorganismerne i keramikkuglerne regenerere. Venligst opbevar Vaskekuglen tørt.

 Hvis du har en vaske/tørremaskine så fjern Vaskekuglen før tørringen går i gang. Tørringsvarmen vil ikke skade keramikkuglerne, men kan skade kunststofindkapslingen. Vaskekuglen kan også benyttes til håndvask, ved at man ganske enkelt lægger vaskebolden i blød sammen med vasketøjet en times tid. Ved meget snavset vasketøj anbefaler vi, at du tilsætter en spiseskefuld vaskemiddel (helst økologisk vaskemiddel).

HVORDAN VIRKER VASKEKUGLEN?

Hvordan Vaskekuglen præcis virker, vedbliver nok med at være opfinderens hemmelighed.

Dette véd vi: Vaskekuglen afgiver negative Ioner og frembringer en pH-værdi på 10, ligesom de almindelige kemiske vaskemidler. Denne kombination gør, at vandets overfladespænding bliver brudt, således at snavspartikler og fedtpletter løsner sig fra tøjet. Samtidig bliver kim og bakterier slået ihjel. Vasketøjet bliver hygiejnisk rent. Vaskekuglen har en antibakteriel virkning og fjerner svedlugt.

 Det er mikroorganismer, der står bag denne effekt. Det var i Japan (Prof. Teruo Higa) at eksistensen af disse mikroorganismer blev påvist, og deres virkning blev udviklet til brug i landbruget. (Biodynamisk). De betegnes her som”EM – Effektive Mikro-organismer”. I Sydkorea blev teknologien videreudviklet og fik navnet TM (for “Totalt Effektive Mikroorganismer”).

De keramiske sten i Vaskekuglen indeholder TM-organismer og forårsager en positiv ændring vandstruk- turen. TM – TOTALT EFFEKTIVE MIKROORGANISMER.

 

Især 3 bakterier er vigtige:

Fotosyntetiske bakterier. Disse bakterier udnytter sollyset og gasarter i luften, som de omdanner til organiske substanser.

Bakterierne producerer stoffer som f.eks. aminosyrer, nukleinsyrer, bioaktive stoffer og sukker. Disse metabolitter bliver omgående optaget af planterne. Tilstedeværelsen af fotosyntetiske bakterier er grunden til, at Vaskekuglen skal regenerere i solen.

Mælkesyrebakterier: Disse bakterier producerer mælkesyre af sukker og andre kulhydrater som bliver produceret af de fotosyntetiske bakterier og gærbakterierne.

Flere produkter (som f.eks. Youghurt) er i årtier blevet fremstillet med disse bakterier.

Derudover har mælkesyre en kraftigt steriliserende effekt. Den dræber uønskede mikroorganismer og forårsager en gæring.

Derudover sørger mælkesyren for nedbrydningaf Lignitén og forhindrer dermed en ophobning i kroppen.

 

Gærbakterier: Gærbakterierne omdanner aminosyrer og sukker, som bliver produceret af de fotosyntetiske bakterier og planternes rødder, til antimikrobielle stoffer og andre stoffer som er nødvendige for planternes vækst. Gærbakterierne producerer bioaktive stoffe, som hormoner og enzymer, som fremmer celleaktiviteten og celledelingen.

KERAMISKE STEN:

Mikroorganismerne bliver smeltet sammen med de keramiske sten og kan på den måde afgive deres doserede virkning. Hvordan dette i detaljer lader sig gøre, forbliver indtil videre opfinderens hemmelighed. Til i dag har det ikke været muligt at forklare, hvordan mikroorganismerne skulle kunne overleve så høje temperaturer.

Virkningen af hver enkelt type mineral stiger, jo flere andre mineral typer, der samtidig er til stede. Alle bestanddele i disse keramiksten er rene naturlige, af jorden udvundne substanser.

Hver keramiksten har forskellige egenskaber. Een fremmer vandets gennemtrængningsevne og forandrer pH-værdien, en anden forhindrer spaltningen i (H+ og OH-) ioner og virker antioxiderende, andre udsender infrarøde stråler eller mindsker vandets oxideringsevne, og andre igen beskytter vandet mod forurening af bakterier, og aktivt kul er kendt for at eliminere lugt.

TYPISKE SPØRGSMÅL

“Kan jeg også vaske med min Vaskekuglen ved 90°?” Du kan også vaske ved 90°. Men det er ikke nødvendigt. Vaskekraften udfolder sig allerede ved 30°. Spar hellere på strømmen.

 “Hvad består den grønne kugle af? Er den økologisk?” Ja! Kuglen består af Adflex X100G – et kendt og anerkendt industrielt kunststof – selv til fødevarer. Det grønne farvestof er udvundet af planter.

 “Hvordan kan jeg tilføre min vask duft?” Du kan lægge en lap med æterisk olie i vaskemaskinen.

 “Hvad gør jeg ved ekstra snavset vask” Tilsæt en spiseskefuld vaskepulver til vaskemaskinen.

 

 “Kan jeg stadig tilsætte blødgøringsmiddel?” Ja, men det er ikke nødvendigt. Vasketøjet bliver med brug af Vaskekuglen behagelig blødt.

 

 “Kan Vaskekuglen f.eks. rive mit vasketøj?” Nej, i udgangspunktet ikke. Sørg for at vaskemaskinen altid er fyldt fornuftigt op. Ved meget sarte stoffer anvend venligst en vaskepose.

“Kan jeg også anvende pletfjerner?” Ja, hvis det er biologisk.

 “Hvorfor er Vaskekuglen så allergi-venlig?” Allergier, som fremkaldes af vaskemiddelrester på tøjet, udløses ikke, når der ikke benyttes kemi i vasken. Ingen tensider, ingen duftstoffer.

 “Hvorfor skal jeg lægge Vaskekuglen i solen?” Vaskekuglen indeholder keramiske sten som indeholder mikroorganismer. Nogle af disse er fotosyntetiske bakterier. Disse har brug for lys (sollys).

 “Hvorfor er Vaskekuglen særlig velegnet til kulørtvask?” Vaskekuglen indeholder ikke blegemiddel.

 “Er Vaskekugler bedre end den indiske vaskenød (Frugten af Sapindus Mukrossis)?” Ja, mener vi. Det er der mange grunde til, men den vigtigste er at den intensive brug af dette vaskemiddel nu er årsag til massive skovrydninger i Indien og Nepal.

“Hvorfor holder Vaskekuglen kun i 3 år?” Virkningen af mikroorganismerne aftager. Hvorfor det er sådan, er endnu ikke udforsket.                        

“Er Vaskekuglen også effektiv imod den hårdnakkede svedlugt?” Ja. Vaskekuglen har en stærk antibakteriel virkning. Derved bliver de bakterier der er ansvarlige for den ubehagelige svedlugt effektivt slået ned. Uden sølvioner!

 “Skal jeg stadigvæk bruge Tabs mod kalk i vandet?” Ja, gerne. Vaskekuglen er godt nok med til at løsne kalken, men den kan ikke spare dig for tilsætning af Tabs.

 Bestil din vaskekugle her …